ویدئو| استاندار خراسان رضوی: ورود بخش خصوصی به اقتصاد استان در نمایشگاه سرمایه‌گذاری مشهد بی‌سابقه بود مشهد در آینده، میزبان رویداد‌های اقتصادی بزرگ خواهد بود هشدار جهاد کشاورزی مشهد درباره شیوع آفت سن گندم در مزارع (۳ خرداد ۱۴۰۴) انعقاد تفاهم‌نامه همکاری شهرداری مشهد با صندوق پژوهش و فناوری در حوزه مسکن حذف آزمایشی کارت سوخت از فردا (۴ خرداد ۱۴۰۴) در تهران آغاز می‌شود سفر ارزا‌ن‌قیمت به مشهد و کیش، ویژه بازنشستگان کشوری| بسته جدید معیشتی برای بازنشستگان، به‌زودی (۳ خرداد ۱۴۰۴) رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی: توسعه ریلی نه یک انتخاب بلکه ضرورتی انکارناپذیر است حراج شمش طلا فردا (۴ خرداد ۱۴۰۴) برگزار می‌شود بازار لوازم خانگی چگونه نجات می‌یابد؟ بسته حمایتی دولت برای واحد‌های تولیدی زیان‌دیده از قطع برق و گاز قیمت انواع گوشت تنظیم بازار و آزاد اعلام شد (۳ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی تولید بیش از ۲۹۵ هزار تن جو در خراسان رضوی شناسایی ملخ کوهاندار در ۹ شهرستان دارای تاغزار خراسان رضوی افزایش ظرفیت ۲ برابری نیروگاه‌های خورشیدی کشور طی ۷ ماه گذشته ترانزیت کالا در خراسان رضوی ۷۰ درصد افزایش یافت محدودیت جدید در واردات اسباب بازی واکنش مثبت بورس به دور پنجم مذاکرات | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ خرداد ۱۴۰۴) جهش صادرات صنایع دستی خراسان رضوی، از ۱۹ میلیون دلار به ۲۲ میلیون دلار در یک سال مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران خبر داد: دوخطه‌سازی مسیر سنگان-بافت، گام بعدی توسعه ریلی شرق کشور وزیر راه و شهرسازی: ۴ هزار و ۲۱۹ پروژه حوزه حمل‌ونقل آماده بهره‌برداری است واریز یارانه نان به حساب مردم و آزادکردن قیمت نان، درخواست نانوایان مشهدی از مسئولان استاندار خراسان رضوی: افتتاح خط راه‌آهن محور سالار–شادمهر، جهش ترانزیتی شرق کشور را کلید زد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ خرداد ۱۴۰۴) | دلار ۸۳ هزار و ۲۰۰ تومان احتمال افزایش قیمت گوشت قرمز با حذف ارز ترجیحی کامیون‌داران مشغول کارند | تأکید دولت بر حل مشکل بیمه رانندگان ۱۴ هزار میلیارد ضرر بانک شهر روی دست مردم فروش متری مسکن در بورس، شیوه جدید کلاهبرداری قیمت طلای جهانی امروز (شنبه، ۳ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | اونس طلا ۳ هزار و ۳۵۷ دلار شد
سرخط خبرها

معدن‌کاران، بی‌جان در معدن | لزوم بازگشت گواهی صلاحیت ایمنی پیمانکاران در مناقصات

  • کد خبر: ۳۲۶۱۰۹
  • ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۲
معدن‌کاران، بی‌جان در معدن | لزوم بازگشت گواهی صلاحیت ایمنی پیمانکاران در مناقصات
پس از حادثه معدن طبس انتظار می‌رفت که حواس‌ مسئولان ذی‌ربط شش‌دانگ به معادن باشد که مبادا دومرتبه در یک حادثه زندگی بیش از هفتاد خانواده تحت تأثیر قرار بگیرد که این‌گونه هم نشد و از ابتدای سال ۱۴۰۴، سه معدن دیگر در کشور دچار حادثه شدند که منجر به فوت چند معدن‌کار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، ۳۱ شهریورماه سال گذشته بود که انفجاری در معدن زغال‌سنگ طبس در استان خراسان جنوبی رخ داد که این حادثه منجر به کشته‌شدن ۵۲ نفر و مجروح‌شدن بیش از ۲۰ نفر از معدن‌کاران این معدن شد که نگاه رسانه را به خود معطوف کرد و بسیاری از مسئولین ذی‌ربط موضوع را پیگیری کردند و درنهایت برخی حمایت‌ها از سوی وزارت کار انجام گرفت، اما پس از آن انتظار می‌رفت که حواس‌ مسئولان ذی‌ربط شش‌دانگ به معادن باشد که مبادا دومرتبه در یک حادثه زندگی بیش از هفتاد خانواده تحت تأثیر قرار بگیرد که این‌گونه هم نشد و از ابتدای سال ۱۴۰۴، سه معدن دیگر در کشور دچار حادثه شدند که منجر به فوت و مصدومیت چند معدن‌کار شد. حوادث معدن در مهاباد، دامغان و بجستان منجر به فوت ۹ معدن‌کار شد و همچنان خبری از افزایش نظارت یا افزایش امنیت معدن‌کاران به گوش نمی‌رسد.

درخصوص وضعیت ایمنی کار کارگران معادن، با مهران قاسم‌پور، نایب‌رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران، به گفت‌و‌گو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.

تداوم حوادث با حذف شرایط گواهی صلاحیت ایمنی پیمانکاران در مناقصات

قاسم‌پور در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، اظهار کرد: در گذشته در حوزه معدن‌کاران گواهی صلاحیت ایمنی پیمانکاران را داشتیم که از اسناد مناقصات حذف شده و اتفاقاتی که رخ می‌دهد به همین دلیل است. مکاتبات زیادی انجام شد که این گواهی به اسناد بازگردد اما دولت چهاردهم هم رأی به حذف آن داده است. زمانی که گواهی صلاحیت ایمنی حذف می‌شود در واقع کسی که در مناقصات شرکت می‌کند یعنی آن شرایط لازم را ندارد و صرفاً با سوددهی بیشتر و قیمت ارزان‌تر کار را انجام ‌می‌دهد. پس تا زمانی که گواهی صلاحیت ایمنی به مناقصات بازنگردد، از این قبیل اتفاقات متأسفانه زیاد رخ خواهد داد.

وی افزود: سرمایه‌گذار باید گواهی صلاحیت ایمنی داشته باشد. در غیر این صورت، بازهم شاهد رخ‌دادن اتفاقاتی نظیر حادثه معدن طبس خواهیم بود؛ چراکه سرمایه‌گذار برای اینکه کارش صرفه اقتصادی داشته باشد، مبالغی را که باید برای ایمنی کارگر صرف کند، پس‌انداز می‌کند تا هزینه‌ها را کم کنند که پای جان انسان‌ها وسط می‌آید.

نایب‌رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران ادامه داد: زمانی که حادثه‌ای رخ می‌دهد، برخی حمایت‌ها از خانواده‌های معدن‌کاران انجام می‌گیرد، اما جای خالی سرپرست خانواده شاکله خانواده را از بین می‎برد.

قاسم‌پور در ادامه گفت: برخی لوازم معدن‌کاران وارداتی است و هزینه‌های بسیاری در بر دارد که در برخی مسائل این‌چنینی دولت می‌تواند کمک کند و یارانه دهد. در واقع به‌جای اینکه از صلاحیت حرفه‌ای بکاهد، در واردات، یارانه لوازم ایمنی، کاهش مالیات و... کمک کند؛ لذا تا قانون اصلاح نشود و بحث ایمنی جدی گرفته نشود، همین اتفاقات رخ خواهد داد.

با یک بیمه‌نامه جان انسان‌ها قربانی نشود

وی افزود: کارگرانِ معدن را بیمه می‌کنند و هر حادثه‌ای رخ دهد هم مشکل زیادی برای کارفرما ایجاد نخواهد شد. اگر معدنی غیرایمن است و سودده نیست، با یک بیمه‌نامه جان انسان‌ها قربانی نشود؛ لذا آن معدن تعطیل شود بهتر است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->